Laatste Nederlandse broeder terug uit Zuid -Afrika overleden

Pater Carel Spruijt repatrieerde in 2015 als laatste van de tientallen dominicanen die daar sinds 1932 woonden en werkten. Pater Spruijt heeft daar 53 jaar gewerkt. Er woonden toen  24  Nederlandse broeders en Nederlandse dominicanen in het stadje Vrijstaat.  Hij maakte daar de culturele en kerkelijke revolutie mee van eind jaren zestig. Uiteindelijk was de plaatselijke bevolking in staat de taak van de missionarissen over te nemen. Pater Spruijt heeft de laatste zes jaar van zijn leven doorgebracht in Huize Bijdorp te Voorschoten.  Hij overleed 11 januari j.l. Dat hij moge rusten in vrede.

Bron: Dominicanen.nl

Livestream zondag 24 jan 11:00 uur vanuit H. Willibrord kerk, Voorganger Pastoor Franken.

Viering vanuit de  H.Willibrord kerk Oegstgeest Er is ook de mogelijkheid tot digitaal collecteren via de Givt-app. De livestream van deze viering is te zien via de link:

https://youtu.be/uyH6o3pgIAE

Er is ook de mogelijkheid tot digitaal collecteren via de Givt-app.

Bemoedigende Kerst-boodschap van het pastoraal team in deze moeilijke coronatijd

Het pastoral team heeft een video-kerstboodschap voor u:  https://youtu.be/nG12yHJNkJU

Alpha cursus start in januari 2021

Wat is het doel van mijn leven? Wanneer ben ik nou echt gelukkig? Waar bestaat mijn leven eigenlijk uit als alles wegvalt?’ Het zijn allemaal vragen die juist in deze tijd omhoog kunnen komen.

Gratis deelname

Alle bijeenkomsten zijn online via Zoom (https://zoom.us). Zoom kan je gebruiken op je PC, laptop, tablet of op je smartphone. Een camera, geluid en microfoon zijn vereist. Gebruik de Zoom-app op je mobiel. Windows-gebruikers kunnen het beste de Zoom Client for Meetings installeren (https://zoom.us/download).

De eerste avond is de introductie-avond. Dan kan je kijken of je mee wilt doen. Je moet je van te voren hiervoor opgeven, omdat we anders niet de link naar de Zoom-bijeenkomst kunnen sturen.

Meer informatie op https://www.facebook.com/alpha.jozefkerk

Aanmelden viaalpha.jozefkerk@hotmail.com

Live stream zondag 20 december a.s. 09.30u.

geplaatst op vrijdag 18 december 2020

Live stream zondag 20 december 09:30 uur; Voorganger: kapelaan Boris Plavčić

Viering vanuit de Sint Willibrorduskerk Wassenaar Er is ook de mogelijkheid tot digitaal collecteren via de Givt-app. De opbrengst is voor de Adventsactie. De livestream van deze viering is te ontvangen via de link: https://youtu.be/b7opVBkt6gM

Reserveren is helaas weer nodig

Vandaag, zaterdag 10 oktober, hebben de bisschoppen nieuwe regelingen verspreid over het vieren in de katholieke kerk in coronatijd.

Reserveren is helaas weer nodig. Dit kan per telefoon 070 5114262, tusen 09.00 en 12.00 uur van maandag t/m vrijdag. Per e-mail: secretariaat@sintjozefwassenaar.nl

Of een briefje in de brievenbus van de pastorie. Er worden 30 personen per viering toegelaten .

Ook vragen de bisschoppen om een mondkapje te dragen en dit alleen af te doen bij het ter communie gaan.

Dank voor uw medewerking!

Start nieuwe online Marriage Course

 • De Marriage Course wordt online gegeven.

• De cursus begint op 22 januari (catechese avond), echter, vanwege de speciale opzet kunnen deelnemers zich uiterlijk nog op 22 januari ‘s ochtends aanmelden.

• De cursus is opgezet voor stellen die willen gaan trouwen én voor reeds langer gehuwden. Er is evenmin een beperking aan het aantal deelnemers: ieder paar kan zich aanmelden.

• De data zijn: 22/1, 12/2, 26/2, 12/3, 26/3, 9/4, 23/4, 21/5 waarvan een groot deel interactieve avonden zullen zijn, telkens om 20.00 uur. Het andere deel van de in totaal 8 sessies is met hulp van de internetcursus flexibel in te plannen door de deelnemers zelf. Precieze informatie volgt op de eerste avond.

• Aanmelding kan via de website van het Bisdom: https://www.bisdomrotterdam.nl/roeping/huwelijk-en-gezin-roeping/pre-marriage-course

• Kosten: € 20,– per paar.

Diocesane Werkgroep Huwelijk en Gezin.

Vanaf 5 april digitale collecte in 4 parochiekernen: Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar

Tijdens de (internet) vieringen kan u vanuit huis meedoen met de collecte door digitaal te geven met behulp van de GivT-app. Vanaf 5 april bieden naast Katwijk, ook Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar deze digitale oplossing aan.

Voor het downloaden van de app verwijzen we naar de bijlage. Op pagina 14 in De Augustinus van april en op eerdere berichten op de diverse websites is eveneens verdere toelichting en uitleg vinden. [Lees meer…]

Maatregel Nederlandse bisschoppen vanwege het coronavirus

Nu het virus ook in Nederland is vastgesteld laten de Nederlandse bisschoppen weten dat met ingang van de zondagsviering van 1 maart het volgende van kracht is in de Nederlandse Kerkprovincie, zolang het virus nog niet onder controle is:

  • tijdens vieringen in parochies en instellingen is het ontvangen van de communie op de tong niet mogelijk;
  • De communie kan alleen op de hand worden ontvangen en dient alleen door de celebrant uitgereikt te worden;
  • De kelkcommunie is voorbehouden aan de celebrant;
  • Kerkgangers geven elkaar bij de vredeswens niet de hand;
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van wijwater bij binnenkomst en verlaten van de kerk.

De bisschoppen vragen de gelovigen om te bidden voor alle mensen die wereldwijd slachtoffer zijn van het virus en voor allen die patiënten met hun zorg en deskundigheid begeleiden.

The Passion Wassenaar

“”De mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers in een eigentijds decor brengen het paasverhaal tot leven en laten je het beleven met al je zintuigen. In een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten word je meegenomen in een verhaal over een bijzondere man die al eeuwenlang een grote impact heeft op het leven van miljarden mensen. Een verhaal dat ons raakt in onze eigen angsten, twijfels en onzekerheden, teleurstelling en pijn, maar ook in onze verlangens naar liefde, genegenheid en oprechtheid.””

De werkgroep: Rob Bom (voorzitter), Ellen Klaver (secretaris), Gabrie Lansbergen (penningmeester) die het geheel leidt heeft vanwege de coronacrisis de uitvoering van deze musical gecanceld.
De artistieke uitvoering ligt in handen van: Marcel Woudsma producent, Margreet Osinga regisseur en Kees van der Linden muzikaal leider.

Het Comité van aanbeveling bestaat uit: Lia de Ridder (wethouder cultuur Wassenaar),
Astrid Dekker (voorzitter van de Wassenaarse cultuurprijs) en Mariska Koning (directeur van de bibliotheek Wassenaar-Voorschoten) Beschermheer is: Burgemeester Leendert de Lange.

Zoals het er nu uitziet zullen de uitvoeringen NIET in maart 2021 plaatsvinden. Omdat er vanwege de coronamaatregelen helaas niet tijdig kon worden gerepeteerd zijn de uitvoeringen verplaatst naar 7, 8 en 9 april 2022.  De verkochte toegangsbiljetten zijn dan uiteraard geldig.