Pastor C.T.M. (Kees) van Vliet geinstalleerd.

Tijdens een feestelijke eucharistieviering in de H.Laurentius en Moeder Gods in Voorschoten is pastor Kees van Vliet deel gaan uitmaken van het pastorale team voor de parochie H. Augustinus.

Vicaris-generaal L. van Deelen las de benoemingsbrief voor. De vicevoorzitter van het parochiebestuur Pim Kouwenhoven heette de nieuwe pastor welkom, ook pastoor Franken maakte kenbaar verheugd te zijn dat er nu uitbreiding is van het pastoraal team. Aan het eind van de viering – waar het parochiële koor de zang uitstekend verzorgd heeft – wist pastor Kees van Vliet met enige anekdotes (indertijd wist een parochiaan waarom de ”Vliet-loop” zo genoemd is: omdat Kees van Vliet eraan meedeed!) humorvol de viering te beëindigen.

Maatregelen en mededelingen vanuit het bisdom

De coronamaatregelen worden versoepeld.

a. Mondkapje is niet meer verplicht.

b.Reserveren is niet meer nodig, wel worden naam en telefoonnummer genoteerd bij de ingang van de kerk.

[Lees meer…]

Livestream Presentatie Pastor van Vliet, eucharistieviering za 11 sept 19:00u.

geplaatst op woensdag 8 september 2021

Eucharistieviering vanuit H. Laurentius kerk in Voorschoten, met presentatie van Dr. C.T.M. van Vliet als nieuw lid van het pastorale team. In deze viering zal Vicaris A.J. van Deelen voorgaan.

Er is ook de mogelijkheid tot digitaal collecteren via de Givt-app. 

Volg de dienst via deze link: https://youtu.be/P7Dpyg798VM

D

Er is ook de mogelijkheid tot digitaal collecteren via de Givt-app. 

Alpha cursus is gestart in januari 2021

Wat is het doel van mijn leven? Wanneer ben ik nou echt gelukkig? Waar bestaat mijn leven eigenlijk uit als alles wegvalt?’ Het zijn allemaal vragen die juist in deze tijd omhoog kunnen komen.

Gratis deelname

[Lees meer…]

Vanaf 5 april 2020 digitale collecte in 4 parochiekernen: Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar

Tijdens de (internet) vieringen kan u vanuit huis meedoen met de collecte door digitaal te geven met behulp van de GivT-app. Vanaf 5 april bieden naast Katwijk, ook Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar deze digitale oplossing aan.

Voor het downloaden van de app verwijzen we naar de bijlage. Op pagina 14 in De Augustinus van april en op eerdere berichten op de diverse websites is eveneens verdere toelichting en uitleg vinden. [Lees meer…]

The Passion Wassenaar

“”De mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers in een eigentijds decor brengen het paasverhaal tot leven en laten je het beleven met al je zintuigen. In een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten word je meegenomen in een verhaal over een bijzondere man die al eeuwenlang een grote impact heeft op het leven van miljarden mensen. Een verhaal dat ons raakt in onze eigen angsten, twijfels en onzekerheden, teleurstelling en pijn, maar ook in onze verlangens naar liefde, genegenheid en oprechtheid.””

De werkgroep: Rob Bom (voorzitter), Ellen Klaver (secretaris), Gabrie Lansbergen (penningmeester) die het geheel leidt heeft vanwege de coronacrisis de uitvoering van deze musical gecanceld.
De artistieke uitvoering ligt in handen van: Marcel Woudsma producent, Margreet Osinga regisseur en Kees van der Linden muzikaal leider.

Het Comité van aanbeveling bestaat uit: Lia de Ridder (wethouder cultuur Wassenaar),
Astrid Dekker (voorzitter van de Wassenaarse cultuurprijs) en Mariska Koning (directeur van de bibliotheek Wassenaar-Voorschoten) Beschermheer is: Burgemeester Leendert de Lange.

Zoals het er nu uitziet zullen de uitvoeringen NIET in maart 2021 plaatsvinden. Omdat er vanwege de coronamaatregelen helaas niet tijdig kon worden gerepeteerd zijn de uitvoeringen verplaatst naar 7, 8 en 9 april 2022.  De verkochte toegangsbiljetten zijn dan uiteraard geldig.

KERKBALANS 2021

KERKBALANS 2021 is nu actueel. Begin januari 2021 worden de formulieren voor deze actie in gereedheid gebracht op maandag 18 januari 2021. Indien u kunt helpen bij deze activiteit van harte welkom. Van 09.30 uur tot 12.00 uur in SION.

Dank aan al die nijvere parochianen die voortdurend in de weer zijn om onze Sint Jozefparochiegemeenschap bruisend te houden!. Alsmede veel dank voor het ondersteunen van uw, van onze parochiekern, met uw activiteiten, en met uw financiële bijdrage.

EvdW

Gezinscatechese

In januari 2019 zijn wij  in onze parochie gestart met een nieuw catecheseproject voor gezinnen. Dit is een aanbod aan ouders van nu; ouders die het geloof aan hun kinderen willen doorgeven en ook zelf verlangen naar verdieping en bezinning.

Wilt u meer weten?

Ga naar de link. Met deze link kunt u een informatie-brief en een informatie-folder downloaden en als u mee wilt doen, kunt u zich via deze link ook aanmelden.