Sint Willibrorduskerk Centrale Kerk in Wassenaar

Parochiebestuur H. Augustinus maakt standpunt bekend: Sint Willibrorduskerk centrale kerk in Wassenaar

Op 1 februari heeft het bestuur van de parochie H. Augustinus haar standpunt bekendgemaakt omtrent de keuze van de centrale kerk voor de toekomst van Wassenaar. Er zijn momenteel nog drie kerken in Wassenaar, t.w. De Goede Herderkerk aan de Stoeplaan, de St. Jozefkerk aan de Parklaan en de Sint Willibrorduskerk aan de Kerkstraat. De keuze over welke Wassenaarse kerk de parochie in 2030 wil beschikken is gevallen op de Sint Willibrorduskerk. Er volgt een traject van goedkeuring voordat dit standpunt met de keuze omgezet is in een besluit. [Lees meer…]

KERKBALANS 2018

Na 8 jaar lang de zorg voor de financiën van de Sint Jozefparochiekern te hebben gehad heeft Hans Overgaag zijn taak kunnen overdragen aan Jolanda Smits-van Schaik.

In het kader van de Kerkbalans 2018 (de eerste Kerkbalansactie was in 1973)breekt Jolanda Smits een lans om toch vooral de bijdrage aan de Sint Jozefparochiekern te blijven overmaken. Het is een feit dat de kerkelijke inkomsten teruglopen door overlijden, door verhuizen, terwijl de kosten gewoon doorgaan.

Het abonnement van ons parochieblad De Augustinus is tot 2017 gehandhaafd. Het Parochiebestuur H. Augustinus heeft besloten dat met ingang van 1 januari 2017 de parochianen die kerkbijdrage betalen het parochieblad ontvangen. Vriendelijk verzoek om het bedrag van uw kerkbijdrage met 15 euro (indien mogelijk) te verhogen, zodat ook hier de kosten niet de pan uit gaan rijzen.

Dank aan al die nijvere parochianen die voortdurend in de weer zijn om onze Sint Jozefparochiegemeenschap bruisend te houden!. Alsmede veel dank voor het ondersteunen van uw, van onze parochiekern, met uw activiteiten, en met uw financiële bijdrage.

EvdW

Bazaar was een succes!

Op zaterdag 10 maart j.l. is  voor de vijfde keer een Bazaar georganiseerd. De opbrengsten waren voor onze eigen Sint Jozefkerk. Maar ook een aantal goede doelen, waaronder het Hospice, de Zorgboerderij en op deze zaterdag, 10 maart j.l., was (een deel van) de opbrengst voor Stichting DINKA. Aan het eind van de dag is een cheque overhandigd aan de voorzitter van Stichting DINKA, Aad Looijestein, die zeer verheugd was met dit bedrag. Ook André van Herk kwam op de Bazaar een kijkje nemen in de loop van de dag. Kimberley Zandvliet mailde zelf vanuit Afrika een bedankbriefje!

De Bazaarwerkgroep, met als voorzitter Sjors Corèl, heeft uitstekend werk geleverd. Niet alleen uitstekend werk, het was ook zeer goed verzorgd, alle artikelen mooi ten toon gesteld, kleine prijsjes waardoor men gemakkelijk iets meer aanschafte dan men van plan was. Nadat alles was opgeruimd (lees: versjouwd!) was de Bazaarwerkgroep blij met het financiële resultaat van niet alleen deze zaterdag, maar wekenlang hard werken!