Reserveren niet meer nodig

Op vrijdag  10 juli j.l. hebben de bisschoppen nieuwe regelingen verspreid over het vieren in de katholieke kerk in coronatijd.

Het goede nieuws is dat reserveren niet meer hoeft. De maximale capaciteit van onze kerkgebouwen is met 1,5 m minder dan honderd personen.

Aanmelden bij binnenkomst is voldoende, en er wordt gevraagd naar de gezondheid. Als er teveel mensen komen, of als er een tweede corona-uitbraak komt, worden deze maatregelen gewijzigd.

zondag 9 augustus a.s.

komt de live-streamviering vanuit de H. Laurentiuskerk in Voorschoten
Voorganger: Pastoor Franken. Aanvang 11.00 uur.

De viering is mee te vieren op Youtube via deze link:

https://www.youtube.com/watch?v=lMCl0ejjk_8&pbjreload=101

Indien dit niet werkt kijk op de pagina van Voorschoten.

 

Vieringen

In ons parochieblad De Augustinus staat de aanvangstijd van de viering op dinsdag om 19.00 uur. Dit is gewijzigd!

Vanaf 21 juli is deze dinsdagviering terug naar het oorspronkelijke tijdstip. De aanvangstijd is dus weer zoals gewoon: om 09.00 uur ‘s morgens.

Negentig jaar

Op 2 juni 1930 schreef Mgr. Aengenent, bisschop van Haarlem, een brief waarin de Sint Jozefparochie werd opgericht.

Dinsdag 2 juni 2020 bestaat onze Sint Jozefparochie 90 jaar! In zeer kleine kring wordt dit heuglijke feit ”coronaproof” gevierd. Op termijn wordt het negentigjarig bestaan van onze Sint Jozefparochie zeker in ruimere kring gevierd!

Reserveren voor vieringen

Beste parochianen van de parochie H. Augustinus

De bisschoppen hebben ons laten weten dat publieke vieringen in de kerken kunnen worden hervat met maximaal 30 gelovigen in juni en vanaf juli met maximaal honderd aanwezigen. Dat is fantastisch nieuws! Iedereen wil weer graag de vieringen bijwonen. Dat is begrijpelijk. Het heeft allemaal al lang genoeg geduurd. De bisschoppen hebben een zeer uitgebreide en ingewikkelde lijst met voorwaarden waaraan voldaan moet worden. We gaan ons uiterste best doen al die voorwaarden zo snel mogelijk te realiseren. Het is echter zo ingewikkeld, dat we niet kunnen beloven dat we begin juni halen. Houdt u daarom de website/facebookpagina van de parochie in de gaten voor de datum waarop we feitelijk de vieringen hervatten in onze parochie. (www.parochie-augustinus.nl)

Eén van die voorwaarden is het volgende: Je moet reserveren voordat je een viering kunt bijwonen. Dit is ook wat de overheid eist.

Dat past niet bij de gastvrije sfeer van de kerk, maar in deze situatie kan het helaas niet anders. Uw parochie heeft dus een reserveringssysteem ontwikkeld. We hebben geprobeerd het zo eenvoudig mogelijk te houden.

En we willen het zo eerlijk mogelijk houden. Het risico van reservering is dat iedere week dezelfde mensen zich snel aanmelden, zodat altijd dezelfde personen in de kerk zitten en anderen nooit aan de beurt komen.

Het volgende systeem geldt voor de weekeindvieringen.

Zo eenvoudig mogelijk:

Zoals u belt naar het secretariaat van uw parochiekern om bijvoorbeeld een misintentie op te geven, kunt u nu een plek in de Mis reserveren. U kunt dat ook per email doen. Gewoon, uw eigen vertrouwd secretariaat bellen of mailen. De openingstijden staan in ‘De Augustinus.’ Uw reservering moet uiterlijk donderdag voorafgaand aan de betreffende zondag binnen zijn. Uw krijgt een kaart ( we noemen het geen toegangskaart maar bewijs van reservering/welkomstbewijs) die u op kunt halen op het secretariaat of die u (indien u dat aangeeft) per email ontvangt.

Zo eerlijk mogelijk:

Op grond van het tijdstip van telefoon of email wordt een lijst met volgorde van reservering gemaakt.

Voorbeeld: er zijn 90 reserveringen in juni. In juni mogen we maar dertig mensen per viering toelaten. De eerste dertig op de lijst krijgen een kaart voor de aanstaande zondag . De tweede dertig voor de zondag daarop. Enz. enz. Zo willen we voorkomen dat altijd dezelfde personen in de kerk zitten, namelijk degenen die snel reserveren. Op deze manier komt iedereen aan de beurt, zij het misschien op een andere zondag.

De kaarten zijn genummerd en vermelden ook de datum en de parochiekern. U neemt het kaartje mee als u naar de Mis gaat. Komt u met meerdere personen, dan heeft u voor elke persoon een kaart nodig.

Bij het afhalen van de kaarten ziet u meteen op welke zondag u een reservering heeft. U hoeft niet meer te informeren wanneer u aan de beurt bent.

Bij het binnenkomen van de kerk geeft u het kaartje af. U treft daar ook een poster en flyers aan met de hygiëneregels die tijdens de Mis gelden. Neem deze goed tot u!  U kunt de hygiëneregels ook van tevoren thuis nalezen op de website. (Overigens: de regels van de RIVM blijven gelden. Als u zondag verkouden wakker wordt, blijf alsjeblieft thuis ook al heeft u een reservering!)

Het stream team blijft ‘live stream’ uit onze eigen parochiekernen verzorgen. Ook als u helaas niet fysiek aanwezig kunt zijn, kunt u zo met de eigen parochie verbonden blijven tijdens de viering.

Bovenstaande geldt voor de weekeindvieringen. Dus ook indien in uw parochiekern op de zaterdagavond een viering gehouden wordt, moet u voor deze viering reserveren!

Ook voor de doordeweekse vieringen moet u zich voorlopig even van te voren telefonisch aanmelden bij het secretariaat. U hoort dan telefonisch of het aantal van dertig overschreden wordt.

Namens het pastoraal team en het crisisteam

met vr. groet

pastoor Rochus Franken

Vanaf 5 april digitale collecte in 4 parochiekernen: Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar

Tijdens de (internet) vieringen kan u vanuit huis meedoen met de collecte door digitaal te geven met behulp van de GivT-app. Vanaf 5 april bieden naast Katwijk, ook Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar deze digitale oplossing aan.

Voor het downloaden van de app verwijzen we naar de bijlage. Op pagina 14 in De Augustinus van april en op eerdere berichten op de diverse websites is eveneens verdere toelichting en uitleg vinden. [Lees meer…]

Maatregel Nederlandse bisschoppen vanwege het coronavirus

Nu het virus ook in Nederland is vastgesteld laten de Nederlandse bisschoppen weten dat met ingang van de zondagsviering van 1 maart het volgende van kracht is in de Nederlandse Kerkprovincie, zolang het virus nog niet onder controle is:

  • tijdens vieringen in parochies en instellingen is het ontvangen van de communie op de tong niet mogelijk;
  • De communie kan alleen op de hand worden ontvangen en dient alleen door de celebrant uitgereikt te worden;
  • De kelkcommunie is voorbehouden aan de celebrant;
  • Kerkgangers geven elkaar bij de vredeswens niet de hand;
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van wijwater bij binnenkomst en verlaten van de kerk.

De bisschoppen vragen de gelovigen om te bidden voor alle mensen die wereldwijd slachtoffer zijn van het virus en voor allen die patiënten met hun zorg en deskundigheid begeleiden.

The Passion Wassenaar

“”De mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers in een eigentijds decor brengen het paasverhaal tot leven en laten je het beleven met al je zintuigen. In een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten word je meegenomen in een verhaal over een bijzondere man die al eeuwenlang een grote impact heeft op het leven van miljarden mensen. Een verhaal dat ons raakt in onze eigen angsten, twijfels en onzekerheden, teleurstelling en pijn, maar ook in onze verlangens naar liefde, genegenheid en oprechtheid.””

De werkgroep: Rob Bom (voorzitter), Ellen Klaver (secretaris), Gabrie Lansbergen (penningmeester) die het geheel leidt heeft vanwege de coronacrisis de uitvoering van deze musical gecanceld.
De artistieke uitvoering ligt in handen van: Marcel Woudsma producent, Margreet Osinga regisseur en Kees van der Linden muzikaal leider.

Het Comité van aanbeveling bestaat uit: Lia de Ridder (wethouder cultuur Wassenaar),
Astrid Dekker (voorzitter van de Wassenaarse cultuurprijs) en Mariska Koning (directeur van de bibliotheek Wassenaar-Voorschoten) Beschermheer is: Burgemeester Leendert de Lange.

Zoals het er nu uitziet zullen de uitvoeringen plaatsvinden 26, 27 en 28 maart 2021. De verkochte toegangsbiljetten zijn dan uiteraard geldig.

 

KERKBALANS 2020

KERKBALANS 2020 is nu actueel. Inmiddels heeft u de brief ontvangen dank zij onze wijkcontactpersonen, en meerdere parochianen, die dit alles rondgebracht hebben.

Dank aan al die nijvere parochianen die voortdurend in de weer zijn om onze Sint Jozefparochiegemeenschap bruisend te houden!. Alsmede veel dank voor het ondersteunen van uw, van onze parochiekern, met uw activiteiten, en met uw financiële bijdrage.

EvdW

Gezinscatechese

In januari 2019 zijn wij  in onze parochie gestart met een nieuw catecheseproject voor gezinnen. Dit is een aanbod aan ouders van nu; ouders die het geloof aan hun kinderen willen doorgeven en ook zelf verlangen naar verdieping en bezinning.

Wilt u meer weten?

Ga naar de link. Met deze link kunt u een informatie-brief en een informatie-folder downloaden en als u mee wilt doen, kunt u zich via deze link ook aanmelden.