Geen viering op dinsdag

Abusievelijk is in De Augustinus vermeld dat op dinsdagochtend een eucharistieviering zal zijn. Dit is helaas niet het geval. Donderdagochtend is er wel een eucharistieviering, aanvang 09.00 uur.

Versoepeling coronamaatregelen

Beste parochianen, Op dinsdag 21 september, ontvingen wij een verheugend bericht van de bisschoppen over versoepeling van de richtlijnen voor vieringen. Deze versoepeling zal ingaan op zaterdag 25 september a.s. Voor onze eigen parochie betekent dit bericht het volgende:

 1. Registreren bij de ingang van de kerk is niet meer nodig.
 2. Houd voldoende afstand bij het lopen en zitten in de kerk.
 3. Looproutes blijven gehandhaafd.
 4. Ventilatie tijdens de viering blijft een aandachtspunt!
 5. Er wordt geen QR code of coronatoegangsbewijs gevraagd.
 6. Volkszang is weer mogelijk. Koren kunnen weer in volledige opstelling zingen. Vaste gezangen kunnen weer gezongen worden.
 7. Communie wordt uitgereikt met pincet of met de (vooraf gereinigde) hand.
 8. Nog geen handen schudden bij vredeswens.
 9. De wijwaterbakjes blijven nog leeg.
  Met de bisschoppen zijn wij blij met deze versoepelingen, die weer een stap zijn in de richting van het normale kerkelijke (samen)leven!
  Met vriendelijke groet, namens het pastoraal team,
  diaken George Brink

Livestream zondag 10 oktober a.s. 09.30u. eucharistieviering uit Wassenaar.

geplaatst op vrijdag 24 september 2021

Eucharistieviering vanuit de Sint Willibrorduskerk uit Wassenaar. kapelaan Boris is celebrant.

Aanvang: 09.30 uur.

Er is ook de mogelijkheid tot digitaal collecteren via de Givt-app. 

Volg de dienst via deze link: https://youtu.be/mTDglARPgRE

Er is ook de mogelijkheid tot digitaal collecteren via de Givt-app. 

Alpha cursus is gestart in januari 2021

Wat is het doel van mijn leven? Wanneer ben ik nou echt gelukkig? Waar bestaat mijn leven eigenlijk uit als alles wegvalt?’ Het zijn allemaal vragen die juist in deze tijd omhoog kunnen komen.

Gratis deelname

[Lees meer…]

Vanaf 5 april 2020 digitale collecte in 4 parochiekernen: Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar

Tijdens de (internet) vieringen kan u vanuit huis meedoen met de collecte door digitaal te geven met behulp van de GivT-app. Vanaf 5 april bieden naast Katwijk, ook Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar deze digitale oplossing aan.

Voor het downloaden van de app verwijzen we naar de bijlage. Op pagina 14 in De Augustinus van april en op eerdere berichten op de diverse websites is eveneens verdere toelichting en uitleg vinden. [Lees meer…]

The Passion Wassenaar

“”De mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers in een eigentijds decor brengen het paasverhaal tot leven en laten je het beleven met al je zintuigen. In een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten word je meegenomen in een verhaal over een bijzondere man die al eeuwenlang een grote impact heeft op het leven van miljarden mensen. Een verhaal dat ons raakt in onze eigen angsten, twijfels en onzekerheden, teleurstelling en pijn, maar ook in onze verlangens naar liefde, genegenheid en oprechtheid.””

De werkgroep: Rob Bom (voorzitter), Ellen Klaver (secretaris), Gabrie Lansbergen (penningmeester) die het geheel leidt heeft vanwege de coronacrisis de uitvoering van deze musical gecanceld.
De artistieke uitvoering ligt in handen van: Marcel Woudsma producent, Margreet Osinga regisseur en Kees van der Linden muzikaal leider.

Het Comité van aanbeveling bestaat uit: Lia de Ridder (wethouder cultuur Wassenaar),
Astrid Dekker (voorzitter van de Wassenaarse cultuurprijs) en Mariska Koning (directeur van de bibliotheek Wassenaar-Voorschoten) Beschermheer is: Burgemeester Leendert de Lange.

Zoals het er nu uitziet zullen de uitvoeringen NIET in maart 2021 plaatsvinden. Omdat er vanwege de coronamaatregelen helaas niet tijdig kon worden gerepeteerd zijn de uitvoeringen verplaatst naar 7, 8 en 9 april 2022.  De verkochte toegangsbiljetten zijn dan uiteraard geldig.

KERKBALANS 2021

KERKBALANS 2021 is nu actueel. Begin januari 2021 worden de formulieren voor deze actie in gereedheid gebracht op maandag 18 januari 2021. Indien u kunt helpen bij deze activiteit van harte welkom. Van 09.30 uur tot 12.00 uur in SION.

Dank aan al die nijvere parochianen die voortdurend in de weer zijn om onze Sint Jozefparochiegemeenschap bruisend te houden!. Alsmede veel dank voor het ondersteunen van uw, van onze parochiekern, met uw activiteiten, en met uw financiële bijdrage.

EvdW

Gezinscatechese

In januari 2019 zijn wij  in onze parochie gestart met een nieuw catecheseproject voor gezinnen. Dit is een aanbod aan ouders van nu; ouders die het geloof aan hun kinderen willen doorgeven en ook zelf verlangen naar verdieping en bezinning.

Wilt u meer weten?

Ga naar de link. Met deze link kunt u een informatie-brief en een informatie-folder downloaden en als u mee wilt doen, kunt u zich via deze link ook aanmelden.